20.03-10.04.2010
Jasa Mrevlje
JASA THE LOVEST

O AVTORJU:
»Bistvo mojega dela je intenzivna interakcija med gnetljivo umetniško materijo in realnim okoljem – neposrednimi odzivi.«
Jaša (Mrevlje) je bil rojen leta 1978 v Ljubljani. Med leti 1999 in 2005 je bil član mednarodne umetniške skupine Crash in Progress. Študiral je na akademiji v Benetkah (Accademia di Belle Arti), kjer je leta 2004 diplomiral z odliko, diplomo druge stopnje na taisti ustanovi je dosegel leta 2007. Od leta 2008 deluje na akademiji v Benetkah kot sodelavec Ateljeja F Carla Di Raca; kot predavatelj in vodja gostujočih predavanj, kustos končnih razstav in mentor poletnega izbirnega predmeta.
V svoji biografiji beleži preko 30 samostojnih razstav doma v tujini.

Več o avtorju in njegovih projektih je dostopno na spletni strani:
www.jasha.org

O RAZSTAVI:
V temelje razstavnega projekta THE LOVEST je vpisana skrajna nepredvidljivost; gre namreč za hibridni projekt, prvenstveno osredotočen na niz dogodkov, ki se bodo zgodili ob odprtju »razstave.« Njihova sled bo v času trajanja postavitve sicer vpisana v fizično strukturo za to priložnost močno predrugačenega prostora galerije, za dogodkom bo ostal tudi filmski dokument, ki bo naknadno prav tako predvajan v galeriji – vendar pa bo otvoritvena situacija gradila na odzivnosti živega, zato pa tudi skrajno nepredvidljivega in enkratnega »kiparskega« materiala: obiskovalcev.

Kakor slikar denimo izkorišča katerokoli dano formo, bo Jaša tokrat zkoristil formo – kluba. Klub bo tako postal svojevrstni readymade, pripravljen za vlogo umetniškega medija, za nosilca avtorjevih hotenj. Ob otvoritvi bo obiskovalcem ponujena specifična mikroutopija: v galeriji simuliramo situacijski model, katerega sicer utečeni in znani način učinkovanja (klubski dogodek) se zdaj podreja umetnikovi dominaciji in njegovi volji – slednji tako postaja režiser, a tudi provokator in manipulator, ki po mili volji ustvarja ali pač uničuje oziroma moti komunikacijske in pomenske zanke, ki se lahko porajajo v kontekstu na ta način mišljenega prostora. (Matjaž Brulc)

Zaradi narave otvoritvenega dogodka oziroma snemanja filma naprošamo obiskovalce/ke, da pridejo ob točni uri. Zaradi istih razlogov so prav tako željene črno – bele kombinacije oblek. Vstop prost.
Projekt nastaja ob pomoči Janeza Vidriha, Luke Uršiča in Sweet House Productions.
Za donacije se zahvaljujemo podjetjem:
Gozdno gospodarstvo Novo mesto d.d.,  Epamedia, d.o.o.

Odpiralni čas galerije:
tor. – pet., od 15. do 19. ure;
sob. od 10. do 14. ure;
ned., pon. in prazniki zaprto