30.06-15.07.2017
Marta Bartolj, Ajda Erznožnik, Nina Meglič
Ilustracije treh

Ajda Erznožnik je diplomirala na Šoli zarisanje in slikanje v Ljubljani. V ilustratorskih vodah deluje od leta 2012. Je prejemnica nagrade Naj risar – za strip (2010) ter štipendije za perspektivne ilustratorje ZDSLU (2016). Pri ilustriranju poseben poudarek namenja pripovednosti ilustracije, v katero pogosto vključuje antropomorfne like živali.

Nina Meglič, diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani za poklic profesorice likovne umetnosti, kot ilustratorka deluje osem let. V ilustracijah poenostavlja posamezne oblike iz narave in jih sestavlja v novo pripovedno celoto. Stilizirano se poloti živali, predvsem pa človeka, kjer skuša skozi mimiko telesa in obraza prikazati, kaj se skriva za fizično formo.

Marta Bartolj je zaključila podiplomski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, s praktičnim delom magistrske naloge pa je bila prisotna na 12. slovenskem bienalu ilustracije. Je tudi prejemnica Nagrade za študente UL ALUO. Ko ustvarja, išče radovednega otroka, ki okolico dojema z veliko začudenostjo, presenečenjem in včasih šokom.

_

Razstavo so pripravile: Marta Bartolj, Ajda Erznožnik, Nina Meglič

Organizacija: Galerija Simulaker