21.12.2012
Dislocated Downtown Artists
Hrup ob koncu sveta

Še zadnjič pred težko pričakovanim koncem sveta, napovedanim za 21. 12. 2012, se bo v galeriji Simulaker točno ob 20.12 zbrala kopica novomeških glasbenikov, ki jih – oziroma vsaj nekatere – povezuje sodelovanje v projektih samonikle neodvisne založbe Downtown Recordings. Pod okriljem omenjene založbe deluje tudi neformalna ekipa punkersko/avantgardnih glasbenikov, ki se običajno podpisujejo s kolektivnim imenom Dislocated Downtown Artists.

Zoki, Luc, Bahor ter Žorž, tokratna ad hoc zasedba Dislocated Downtown Artists, ki se jim zna pridružiti še kakšen gost ali gostja, bodo prostor galerije zapolnili z elektronsko glasbo, z analognimi in digitalnimi sintetizatorji, pihali (klarinet, saksofon) ter poezijo. Konec sveta bo tako svečano pospremljen z improvizirano glasbo, lirično besedo in prvinskim hrupom, kar bo ob tem tragičnem dogodku tako izvajalcem kot publiki omogočilo mehko naoljen prehod v posebno hiperatmosferično stanje, ki najbolj daljnovidnim ponuja tudi možnost vpogleda v neskončnost.
Kot pravijo ustvarjalci iz kolektiva Dislocated Downtown Artists: »Če nam bo prehod uspel, bomo po koncu sveta priča rojstvu novega. Ključ do odprtja galaktičnih portalov in s tem izkoristka zanimive astronomske postavitve planetov in zvezd je vsekakor v kolektivni odprtosti. Pri tem je nujno zavedati se metafizičnega sveta, a tudi abstraktnega in realnega sveta, čeprav slednjega še najmanj. Kakorkoli že … mogoče pa sploh ne bo konca sveta – kar nam bo dodobra sfižilo koncept nastopa. V tem primeru jemljimo Hrup ob koncu sveta kot samo še en zanimiv petkov večer v mestu.«