8.09-30.09.2017
DLUD
“Etike-te”

Cikel letnih mednarodnih skupinskih razstav sodobne likovne umetnosti s temeljnim naslovom Likovne vizije je med odmevnejšimi mednarodnimi in nacionalno priznanimi projekti Društva likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja (DLUD). V letu 2017 je DLUD pripravil drugi mednarodni projekt sodobne likovne umetnosti z naslovom Etike-te, v okviru katerega svoje likovne vizije na tematike družbene etike in etiketiranja posameznika predstavlja 32 umetnikov raznovrstnih ustvarjalnih praks. V projektu sodelujejo vabljeni umetniki iz Slovenije, s Hrvaške, Madžarske, iz Avstrije, z Nizozemske.

Vsebinska zasnova projekta je v prvi vrsti vezana na današnji vsakdanjik človeka, na njega kot razmišljajoče bitje. Temelji na družbeno-kritični (za)vesti, ki se manifestira v umetnosti. Motivika razstavljenih del nas sooča z robom Evropske unije, z obstojem znotraj in zunaj zahodne civilizacije in z njim povezanim preigravanjem Zahoda proti Vzhodu.

Razstavljena dela bodo v Kulturnem centru Janeza Trdine na ogled do 16. oktobra, v Galeriji Simulaker in v galeriji Goga pa do 30. septembra 2017.