27.11-27.11
,
Zatvoritev razstave “Mesta prevare IV: Mesto odgovarja”

V Galeriji Simulaker je do sobote, 27. 11. 2021 še vedno na ogled samostojna razstava Ane Čigon z naslovom Mesta prevare IV: Mesto odgovarja. Razstavo sestavljajo obdelane oz. kolažne fotografije, teksti in video, ki nagovarjajo temo družbenega pomena mest. Osrednje delo razstave je video sestavljen iz dvajsetih krajših sklopov v katerih Novomeščanke in Novomeščani razmišljajo o Novem mestu, o tem kako se mesto razvija, katere infrastrukture in katerih prostorov za druženje, razmišljanje in medsebojno povezovanje si v mestu želijo ter kako si predstavljajo prihodnost skupnosti, ki jo mesto sestavlja. Snemanje pogovorov je nastalo v letošnjem septembru v okviru odprtega ateljeja Mesto zgodb, ki ga je Ana Čigon izvedla v prostoru V Glavnem. Ideje za pogovore je umetnica koncipirala in izvedla v sodelovanju z Novomeščanko, dramaturginjo in publicistko Andrejo Kopač.

V soboto 27. 11. 2021 pripravljamo zatvoritveni dogodek razstave na katerem se bo Andreja Kopač o razstavi in mestu pogovarjala z dvema Novomeščankama, ki sta sodelovali pri pogovorih za video: Klavdijo Kotar in Mijo Kramar. Avtorica se nam na zatvoritvi tokrat zaradi bolezni žal ne bo mogla priključiti, a nas bo nagovorila preko pozdravnega pisma; z veseljem pa tudi sporočamo, da bo zaključek razstave zakrožila kratka gledališka intervencija mlade novomeške ustvarjalke Mije Kramar. Lepo vabljeni_e, da si ogledate razstavo in zatvoritev izkoristite za ponovno prijetno druženje in pogovore o mestu.

————————————-
Umetnica: Ana Čigon
Kurator razstave: Adrijan Praznik
Sogovorniki_ce: Klavdija Kotar, Jasna Šinkovec, Luka Blažič, Andreja Kopač, Marjan Lapajne, Mija Kramar, Borut Križ, Sonja Vlašič, Uroš Lubej, Bor Ravbar, Tjaša Pureber, Natalija Zanoški, Boštjan Pucelj, Marjan Kopač, Andrej Marijan, Mitja Simič
Koncept, organizacija in izvedba pogovorov v okviru odprtega ateljeja: Ana Čigon in Andreja Kopač

Režiserka gledališke intervencije: Mija Kramar; igrata: Luka Žerdin in Jure Šimonka
Producent razstave: Galerija Simulaker / LokalPatriot
Projekt so podprli: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Novo mesto

*Dogodek si je možno ogledati ob upoštevanju omejitev in v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom.