29.09-29.09
Podelitev literarne nagrade NOVO MESTO

Knjigarna Goga vas vabim na drugi festival kratke proze Novo mesto short, s katerim želijo opozoriti na pomembnost kratke proze in izpostaviti avtorje, ki si zaslužijo zapolniti novo mesto v zgodovini slovenske literature. V petek, 29. 9., ob 20.00 bo v Galeriji Simulaker slavnostna podelitev nagrade novo mesto.

Nominiranci so:

Jedrt Lapuh Maležič za delo Bojne barve (Škuc)

Davorin Lenko za Postopoma zapuščati Misantropolis (Center za slovensko književnost),

Lucija Stepančič za delo Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe (Beletrina).

Suzana Tratnik za Noben glas (Beletrina).

Nagrado v vrednosti 2000 evrov bo podelil Gregor Macedoni, župan mestne občine Novo mesto. Po podelitvi sledi druženje in pogostitev v hostlu Situla z glasbeno skupino Tretji kanu.

_

V soboto, 30.9., ste ob 10.00 vabljeni v rezidenčno stanovanje založbe Goga na kavo in pogovor z nagrajencem/nagrajenko (zbir v knjigarni Goga). Pogovor bo vodila Carmen L. Oven. Ob 12.00 bo sledila okrogla miza “Od fabule do novega mesta” v Gimnaziji Novo mesto, soorganizatorici prireditve. Povezovala jo bo Mojca Pišek, literarna kritičarka in novinarka. Sodelovali bodo: Tanja Lesničar Pučko, prevajalka, novinarka in urednica kulture na Dnevniku, Aljoša Harlamov, urednik Cankarjeve založbe, publicist in pisatelj, Blanka Bošnjak, docentka za slovensko književnost na FF UM in Tina Kozin, literarna kritičarka, pesnica in urednica.