18.03-18.03
konS ≡ Usposabljanje za bodoče mentorje | vabilo

💡 Široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, ponovno vabi k usposabljanju raziskovalke/ce, ustvarjalke/ce za bodoče mentorice/je. Sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti – prav to priložnost ti ponujamo v LokalPatriotu, kjer se lahko vključiš v različne dejavnosti, ki hekajo napredne tehnologije. Poslanstvo sodelovanja vidimo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je naše poslanstvo spodbujanje javne razprave in seznanitev družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

👩‍🔬👨‍🔬 KDO?
Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim: matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, umetnice/ki, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje …

🕒🗺️ KDAJ in KJE?
Srečali se bomo 18. 3. 2021, ob 17. uri v prostorih MC Oton (Župančičevo sprehajališče 1). Če želiš sodelovati in ti ta termin ne ustreza, nam vseeno pošlji sporočilo in se bomo dogovorili drugače. Morda te zanima sodelovanje na kateri drugi lokaciji? Usposabljanje namreč poteka tudi v Velenju, Mariboru in Novi Gorici.

❓ KAKO?
Prek spletne povezave https://oblak.kersnikova.org/apps/forms/oaH5SRgEdQCJL34B nam pošlji sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati naš program.

Usposabljanje bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova. Usposabljanje poteka v okviru projekta #konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v štirih slovenskih mestih: v Velenju, Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici.

🙋🙋‍♂‍ Se vidimo!

konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je projekt, izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Partnerji #konS: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona, Ljudmila, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, MC Velenje